picture
baner baner baner

Darbuka les

De darbuka, ook wel ‘dumbek’ of ‘dumbelek’ genoemd, is een van de meest gebruikte slaginstrumenten in het Midden-Oosten, op de Balkan en in Oost-Europa.


De darbuka, ook wel ‘dumbek’ of ‘dumbelek’ genoemd, is een van de meest gebruikte slaginstrumenten in het Midden-Oosten, op de Balkan en in Oost-Europa. Het is een vaastrommel die je op je schoot houdt en met je handen en je vingers bespeelt. De rechterhand slaat de zware tel, 'dum' genaamd, en de 'tek' op de rand van het vel. De linkerhand vult het ritme op. Er zijn twee types darbuka, het Egyptische en het Turkse model. De afbeelding hiernaast is het Turkse model.
In de lessen leer je de basistechnieken op de darbuka a.d.h. van de Turkse en de Arabische ritmes.

Werkwijze:
Je leert darbuka spelen met behulp van notenschrift en op gehoor. Spelen en samenspelen is een belangrijk onderdeel van de les.

picture

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Leslocatie: Vliertstraat 6, 5261 EL Vught
Lesdagin overleg

Start seizoen: begin september.
Als de lessen al gestart zijn, is instromen nog altijd mogelijk!

Voor lestarieven en inschrijving, kijk op www.mdmvught.nl
Voor vragen, mail naar info@dilavergoktas.nl

Wat heb je nodig:
Een darbuka en een lesboek. Het lesboek is bij de docent verkrijgbaar en hij kan je ook helpen met het aanschaffen van een darbuka als je er nog geen hebt gekocht.

Proefles: lijkt het je leuk om darbuka te leren spelen maar je weet niet of het iets voor je is, vraag dan een gratis proefles aan.

Tip: wil je graag met een vriend of vriendin in de groep geplaatst worden, schrijf je dan samen in!


Saz/bağlama les

Gitaar les

Ud les

Darbuka les