picture
baner baner baner

Biografie

Dilaver Göktaş, muzikant, zanger, componist en arrangeur. Hij geeft muziekles op de Saz, Gitaar, Ud en Darbuka. Naast lessen verzorgt Dilaver ook workshops en geeft Soloconcerten.

Biografie

pictureDilaver Göktaş is in Turkije geboren en woont vanaf zijn veertiende in Nederland. Hij speelt vanaf zijn elfde het bekendste Turkse snaarinstrument de saz en hij zingt Turkse liedjes. Naast saz speelt hij ook ud, gitaar en darbuka

Dilaver heeft veel podiumervaring. Hij heeft aan diverse muziekprojecten meegewerkt en heeft vele geluidsopnames op zijn naam staan. Momenteel geeft Dilaver voornamelijk solo optredens.

Op de bovengenoemde instrumenten geeft hij les o.a. bij StarsOnStage in Vught, de Cke-muziekschool in Eindhoven en Factorium in Tilburg. In zijn lessen gebruikt hij de methodieken die hij zelf heeft ontwikkeld voor al deze instrumenten. Alle boeken zijn geheel in het Nederlands geschreven.

Naast zijn recente lesboek Saz-3, heeft hij onlangs ook twee stijlgerichte lesboeken voor vergevorderden geschreven, één voor 'lepeldansmuziek' uit de streek Konya en één voor de 'zeybekmuziek'. Momenteel is hij het lesboek Bağlama-3 en het stijlgerichte lesboek voor Sürmeli-stijl aan het schrijven.